Fördelarna med att använda dubbdäck

dubbdäck

När det gäller vinterdäck kanske du undrar varför du ska välja dubbdäck och vad är fördelarna med dem. I grund och botten klarar ingenting bättre på vintervägen än dubbade vinterdäck. En huvudfördel är att om din bil eller SUV är utrustad med dubbdäck, så har du inte användningskedjor i ditt fordon om du passerar genom bergsområden. Du kan också alltid köra säkert under vinterförhållanden. Detta är en stor fördel om du någonsin försökte placera kedjor på din bil, då skulle du veta vad jag pratar om. Vanligtvis är förhållanden som kräver kedjor de exakta förhållandena där du inte vill lämna din trevliga varma bil för att gå ut i snö och kyla för att placera kedjor på ditt fordon. Detta kan nu lätt undvikas om dubbdäck är tillåtna i ditt land.

 

Om du bor i ett område där du har mycket isiga förhållanden eller ständigt förändrade väderförhållanden som ofta kräver kedjor, är dubbade däck en verklig fördel. Om du någonsin har kört med kedjor har du upplevt den betydande vibrationsnivån som uppstår, jämfört med körning med dubbdäck som känns precis som att köra med vanliga däck men med fördelen att du har full kontroll över ditt fordon även i tung snö och is.

 

Dubbdäck är en riktig fördel när man kör uppför backar under vintermånaderna. I allmänhet, när du befinner dig i höga höjder med mycket snö är dina enda alternativ för dragkraft antingen kedjor eller dubbdäck. Om du bor i ett område som detta skulle det vara en stor fördel att ha dubbade däck. Det har gjorts betydande framsteg inom dubbdäckteknik, och de nyare dubbarna erbjuder också en bättre bränsleekonomi och en mycket smidigare körning jämfört med de äldre däckvarianterna.

 

Nokian Hakkapeliitta 9 dubbdäck är anpassade för att hantera alla slags extrema väderförhållanden och använder det nya Eco Stud 9 Concept. Detta är en ny modernare tapp som minskar både slitage och buller. Med Eco Dubb-kudden som dämpar vägkontakten eftersom luftutrymmet i mitten av den nedre flänsen minskar stötarnas inverkan. Detta tillsammans med de djupa snöspåren på axeln ger maximalt grepp när du flyttar till djup snö. Detta ger en mycket trevlig körupplevelse under vintern innan du byter till sommardäck.

 

Några av de andra fördelarna med att investera i vinterdäck av hög kvalitet är förbättrad bromsning, dragkraft och säkerhet. De dubbade vinterdäcken stannar mycket snabbare än antingen helårs- eller väderdäck. Detta beror på det extra grepp som maximerar dragkraft, med tapparna ännu mer. Vinterdäck är gjorda av en flexibel gummiblandning samt en unik slitbanedesign som är avsedd att användas på is, snö och slask. Detta säkerställer att du kan köra säkert, med stor komfort och kontroll under vintermånaderna.

 

För mer information om piggdäck, besök: https://www.nokiantyres.se/