Kuinka valita renkaat, jotka parantavat maastoautosi talvisuoritusta

Rengasvalmistajilla on laaja valikoima renkaita, jotka sopivat erilaisiin ajoneuvoihin. Ajoneuvoja on kaikkea normaalista henkilöautosta, sähköisestä ja hybridistä, maastoautosta, pakettiautosta kuorma-autoihin. Nykyään joissakin maissa näet melkein enemmän maastoautoja kuin henkilöautoja. Osa tästä kasvusta on johtunut maastoautojen paremmasta turvallisuudesta. Suurin osa ihmisistä ei omista maastoautoa nelivedon takia, vaan pikemminkin lisätilan ja joissakin tapauksissa jopa vain siksi, että he pitävät tyylistä. On kuitenkin tehty tutkimuksia, jotka ovat osoittaneet, että maastoautot ovat paljon turvallisempia kuin sedanit. Itse asiassa maastoauton kuljettaja tai matkustaja selviää ainakin 50 prosenttia todennäköisemmin auto-onnettomuudesta kärsimättä vakavia vammoja kuin henkilö, joka ajaa sedanilla.

Maastoautosi suorituskyvyn optimoimiseksi on tärkeää, että sinulla on laadukkaat premium-renkaat. Sinun on varmistettava, että koko on tismalleen oikea. Nämä Maasturin-kesärenkaat ovat suurempia ja ne on valmistettu tukemaan raskaampia maastoautoja säilyttäen samalla erinomaisen hallinnan ja vakauden. Maastoautojen renkaat tarjoavat usein “Aramid-sivuseinätekniikkaa”, joka mahdollistaa paremman suojan iskuja ja viiltoja vastaan. Ne koostuvat vahvoista aramidikuiduista, samoista, joita käytetään ilmailu- ja avaruusteollisuudessa, mikä tekee renkaista käytännöllisesti katsoen puhkaisunkestäviä.

Jos asut alueella, jossa on ankaraa talvisäätä, kannattaa harkita SUV talvirenkaita. Ne tarjoavat parhaan pidon talviolosuhteissa sekä nastoitetuissa että nastattomissa vaihtoehdoissa. Nastarenkaat eivät ole sallittuja kaikissa Euroopan maissa, vaikka niiden pito kaikista renkaista onkin paras. Kitkarenkaat ovat siinä mielessä joustavampia, koska niiden käyttöä varten ei ole rajoituksia. Ne on kuitenkin optimoitu talviolosuhteisiin, ja niitä tulisi käyttää vain talvikaudella ja korvata ne kesärenkailla, kun kausi on ohi.

Sinulla on myös mahdollisuus käyttää jokasään renkaita, jos asut alueella, jossa talvet ovat vähemmän ankaria tai vaihtelevia. Katumaasturien jokasään renkaat ovat kestäviä, mutta silti erittäin suorituskykyisiä renkaita, jotka sopivat kaikkiin sääolosuhteisiin ympäri vuoden. Talvihyväksytty merkintä kolmen huipun vuori lumihiutale-symboli, joka takaa käytettävyyden talvisilla teillä. Painavammat maastoautot tarvitsevat hyvät renkaat, jotta pito ja kitka olisi hyvä etenkin lumella tai jäällä. Se mahdollistaa erinomaisen hallittavuuden ja pidon riippumatta tieolosuhteista, jotta voit nauttia turvallisesta ja mukavasta käsittelystä riippumatta siitä, mitä sääennuste lupaa. Tämä mahdollistaa nautinnollisen matkan joko asfaltilla tai lumipeitteisillä teillä. Nämä renkaat yhdistävät turvallisuuden ja suorituskyvyn nopeaan ajamiseen ympäri vuoden.

Valitsitpa talveksi maastoauton jokakelin renkaat tai nastoitetut tai nastattomat maastureiden talvirenkaat, on tärkeää valita erittäin suorituskykyinen rengas, jos haluat saada kaiken irti maastoautostasi. Jos valitset talvirenkaat, varmista, että ne on asennettu ennen talven saapumista, ja vaihda sitten kesärenkaisiin kun kausi on ohi. Jos käytät jokasään renkaita, varmista, että kierrät renkaita, kun huomaat etu- ja takarenkaiden kulumiseron ylittävän 2-3 mm.

Lisätietoja maastoauton renkaista on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi