Sikkerhetskontroller dekkene før sommerferien

sommerdekk

Å ta bilen til feriemålet er fremdeles svært populært og enda mer nå som mange ønsker å unngå store folkemøter. Flere ønsker å unngå fly og lengre turer i år, da det fremdeles er mye usikkerhet rundt hvor vi kan reise og hva som er kravene når vi kommer tilbake og en mulig andre bølge mellom nå og når vi kommer tilbake. Det fine med en bilferie er at du enkelt kan reise hjem igjen, og at du ikke er avhengig av flybookinger som kan bli kansellert eller ikke mulig å booke om.

En annen fordel er at du med en bil har en følelse av frihet og når du ankommer fremdeles har du tilgang til bilen. Det kan også være billigere hvis du er en hel familie som reiser. For å sikre at du har en hyggelig tur og minimere risikoen for bilrelaterte problemer mens du kjører til sluttdestinasjonen, må du forsikre deg om at du sjekker de viktigste sikkerhetsartiklene på bilen. Det kan forbedre sikkerheten din, redusere risikoen for forsinkelser eller problemer og redusere reisekostnadene. Alle disse faktorene gjør at det er verdt tiden din å ta de nødvendige skritt før du drar ut på turen.

Du bør alltid få sjekket dekkene dine og sørge for at de er i god stand på lang kjøretur. Hovedårsaken til sammenbrudd langs motorveien om sommeren skyldes enten å gå tom for drivstoff eller deretter dekkrelaterte problemer. Når det gjelder dekk, kan de enkelt sjekkes før du drar ut. Se etter synsproblemer som kutt eller sprekker. Hvis du oppdager noen problemer, kan det være verdt å la en dekkverksted ta en titt på dekkene slik at du får en ekspertuttalelse før turen. Det beste er å ha premium sommerdekk på bilen din, da de er gode for sommerforholdene, og hvis de er av høy kvalitet har de en tendens til å ha lav rullemotstand og derfor lavt drivstofforbruk. Hvis du bestemte deg for å gå med allværsdekk, kan det hende du har litt høyere slitasje og drivstofforbruk, noe som kan påvirke kostnadene hvis det er en lang feriekjøring.

Før du forlater dekktrykket ditt må sjekkes. Dekktrykket vil variere med temperatur og bør justeres basert på belastningen du vil bære. Så en hel bil med familie og bagasje, må justeres før den lange turen, og det er derfor du bør måle den med bilen fullastet og med kalde dekk. Lavt dekktrykk kan være en ganske kostbar prøvelse da dekket slites raskere, slik at du må bytte dekkene tidligere enn antatt. Drivstofforbruket vil også øke, så din lange tur kan plutselig bli mye dyrere enn planlagt.

Du må også sjekke dekkets mønsterdybde for å forsikre deg om at du har mer enn 4 mm gjenværende slitedybde. Hvis du er under, bør du ta turen mot en dekkbutikk og kjøpe et nytt sett. Det kan også være lurt å sjekke bremsene og støtdemperne før du drar på ferie.

For mer informasjon om premium dekk som vil gi sikkerhet i en sommerferie, besøk: www.nokiantyres.no