Suuremmat ajoneuvot, kuten citymaasturit, tarvitsevat myös talvirenkaita talviolosuhteisiin

talvirenkaita

Turvallisuuden lisäämiseksi on erittäin tärkeää investoida hyviin citymaasturin talvirenkaisiin, varsinkin jos asut alueella, jossa tulee paljon lunta ja on todelliset talviolosuhteet. Monet ihmiset ovat väärässä olettamassa, että maastoauton, pakettiauton tai nelivetoisen omistaminen vapauttaa sinut tarvitsemasta talvirenkaita. Mikään ei ole kauempana totuudesta, koska maastoautot ovat paljon painavampia ajoneuvoja ja edellyttävät hyvää pitoa, jotta ne voivat pysähtyä ja käsitellä mutkia. Vaikka ajoneuvon varustaminen talvirenkailla ei ole aina pakollista, tarvitset aina talvihyväksytyt renkaat lumella ja jäällä ajaessasi, eivätkä suuret ajoneuvot ole poikkeus.

 

Markkinoilla on monia laadukkaita talvirenkaita, ja talvirenkaita on saatavilla sekä kitkarenkaina että nastarenkaina. Voit myös käyttää talvihyväksyttyjä jokakelin renkaita talvikaudella, ja näitä renkaita voidaan käyttää myös kesäisin, mitä ei voi tehdä talvirenkailla. Joten sinulla on siis mahdollisuus käyttää kahta rengassarjaa, jotka vaihdat vuorotellen, tai sitten käyttää yhtä sarjaa, jota käytät koko vuoden ajan.

 

Talvirenkaiden etuna on, että ne voivat olla saatavana sekä nastoitettuina versioina että ilman nastoja. Tämä antaa kuluttajalle mahdollisuuden päättää ollessaan varma siitä, että hän on investoinut virallisesti hyväksyttyyn talvirenkaaseen, jossa on symboli “Three peak mountain snowflake (3PMSF)”. Näitä renkaita tarvitaan aina, kun ajat talviolosuhteissa, mistä tahansa tyypistä riippumatta. Jokakelin renkaat eivät ole nastoitettuja, koska ne on tarkoitettu käytettäväksi myös kesäkaudella. Kitkarenkaat on optimoitu talvikäyttöön, ja ne tulisi vaihtaa kesärenkaiksi heti, kun talvikausi on ohi.

 

Maastoauton talvirenkaat on erityisesti muotoiltu ainutlaatuisella tekniikalla, joka takaa turvallisen ajettavuuden äärimmäisissä olosuhteissa. Se tarjoaa tasapainoisen pidon erityisesti raskaille ajoneuvoille paremman hallinnan ja käsittelemisen varmistamiseksi. On tärkeää, että talvirenkaat asennetaan ennen kuin talvi saapuu ja lämpötila laskee alle nollan. Jos käytät tällä hetkellä kesärenkaita, sinun on vaihdettava talvirenkaisiin, kun lämpötilat laskevat pakkasen alle. Tämä johtuu siitä, että kesärenkaissa käytettyä kumiseosta ei ole tarkoitettu pakkasella käytettäväksi ja se ei siksi sovellu kylmään talvisäähän, koska ne sitten kovenevat.

 

Talvirenkaat on yleensä valmistettu kumiseoksista, jotka pysyvät joustavina ja pehmeinä myös alhaisissa lämpötiloissa. Tämä eroaa kesärenkaista, jotka yleensä muuttuvat jäykemmiksi kylmissä sääolosuhteissa. Maastoauton talvirenkaissa on myös erittäin uritettu kulutuspinta, joka tarjoaa optimaalisen suorituskyvyn kylmillä teillä, mikä mahdollistaa maksimaalisen pidon. Nämä urat työntävät raskaan lumen ja veden syrjään estääkseen sohjoliirtoa. Tämä on erittäin tärkeä ominaisuus, koska sohjoliirto voi olla erittäin vaarallista, ja se tapahtuu, kun lumi sulaa sohjoksi teillä ja aiheuttaa renkaiden kontaktin menetyksen tien pinnan kanssa.

 

Lisätietoja maastoautosi talvirenkaista on osoitteessa nokianrenkaat.fi