Att Använda Sommar- Och Vinterdäck Ger Bästa Säkerhet Året Runt

Dubbdäcken

Det bästa sättet att bekämpa de förändrade väderförhållandena under året är att ha två uppsättningar däck och byta dem under året före och efter vintersäsongen. Detta bör göras så att du alltid har vinterdäck på ditt fordon under vintersäsongen när du har vinterförhållanden. Om du byter mellan däck kan du ha de bästa däcken för varje säsong och bästa säkerhet och prestanda från däcken. Det är alltid svårt att designa däck så att de kan hantera den stora skillnaden i väderförhållanden. Därför måste du byta däck. Under sommaren kommer du att behöva mycket olika typer av däck, däck som presterar bra på torr och våt asfalt och kan hantera höga hastigheter och har bra kurvtagningsegenskaper. Däcket bör också ha goda egenskaper för att förhindra vattenplaning.

 

Sommardäck skulle fungera mycket dåligt vid låga temperaturer och vinterförhållanden eftersom gummiblandningen som används i sommardäck är optimerad för varma temperaturer. Detta innebär att gummi vid låga temperaturer blir mycket hårt och inte skulle kunna ge det nödvändiga grepp som krävs under vintern. Därför måste du byta däck till en uppsättning vinterdäck. Vinterdäck använder en helt annan gummiblandning. De använder en komposition som är optimerad för kalla väder, så att de förblir mjuka och kan följa vägytan för optimalt grepp.

 

Med vinterdäck kan du också välja om du vill ha dubbfria eller dubbdäck. Dubbdäcken har metalldubbar som sticker ut från slitbanan för att skapa bra grepp. Detta är det bästa alternativet för isiga ytor. För de dubbfria däcken använder de en unik slitbanedesign för att skapa greppet på is, vilket ger dig fortfarande bra grepp, men inte lika bra som med metalldubbarna. När det gäller snö, kommer båda dessa däck att fungera bra, förutom på tätt packad snö, som blir nästan som is och här återigen är de dubbade bättre.

 

Att använda dedikerade däck är det bästa alternativet för att säkerställa att du håller dig säker året runt. Den största utmaningen kommer att vara när man faktiskt ska göra förändringarna. Med nageldäck har du ofta en begränsning av den tid de kan användas, men du vill se till att du har dem monterade på din bil innan vintervädret kommer, eftersom det inte är säkert att köra utan dem på din bil.

 

För vissa områden kan väderdäck vara ett bra alternativ till att byta däck, du kanske inte har samma prestanda som de dedikerade däcken, men du har bekvämlighet eftersom du kan köra året runt utan att behöva byta däck. Du måste se till att de är vintergodkända och av hög kvalitet, eftersom de kommer att behöva hantera både sommar- och vinterförhållanden på ett säkert sätt.

 

För mer information om sommar- och vinterdäck, besök: www.nokiantyres.se