Ikke bruk billige deler når du utfører service eller reparasjon av bilen

støtdempere

En bil trenger gode og pålitelige deler for å fungere optimalt. Når du leverer bilen til bilservice eller reparasjon, må du forsikre deg om at verkstedet bruker deler som er ment å oppbevares. Hvis du bruker deler som er billige, vil det ofte ikke vare så lenge. Kostnadene ved å bytte ut delene raskere enn forventet, spiser opp alle besparelsene du gjør ved å bruke et billig verksted som ikke bruker originale deler. Derfor må en autorisert bensinstasjon kjøpe OEM-deler eller deler av samme kvalitet for at garantiene skal være gyldige. Billige deler kan også knekke og forårsake større og dyrere skade på motoren eller bilen.

 

Billige støtdempere varer ikke så lenge støtdempere av høy kvalitet og trenger å skiftes ut oftere, og i løpet av deres levetid gir de kanskje ikke engang den samme støtdempende opplevelsen som de med høyere kvalitet. Dette kan påvirke kjørekomforten din, og siden støtene også presser dekkene rett mot veibanen, kan bremselengden påvirkes negativt, noe som øker risikoen for ulykker.

 

Dekk er et annet godt eksempel der å kjøpe billige dekk kan bli en kostbar avtale som koster deg mye mer penger enn du sparte og reduserer sikkerheten din under kjøring. Billigere dekk har generelt høyere rullemotstand, noe som betyr at de slites raskere, og de vil også forbruke mer drivstoff når du kjører. De har også en tendens til å ha dårligere grep som fører til lengre bremselengder, noe som kan føre til at du havner i en ulykke. Når det gjelder vinterdekk, er du veldig avhengig av mønsteret og mønsteret, så et dårlig dekk kan redusere sikkerheten betydelig og øke risikoen for ulykker. Forsøk alltid å kjøpe førsteklasses dekk av høy kvalitet med de beste funksjonene for forholdene du planlegger å kjøre i. Gode dekk vil vare lenger hvis du tar vare på dem, som inkluderer kontroll av dekktrykk, rotering av dekkene og inspeksjon av dekkene slik at de er frie for sprekker og andre skader.

 

Så ikke la prisen på delene lure deg, og la deg tro på at du faktisk vil spare penger på sikt. Å kjøpe billige deler er ok når det gjelder visse ting, hvor du bare kan bruke produktet noen få ganger og kvaliteten ikke er så viktig. Men for gjenstander som skal holde og er nødvendige for å sikre at bilen er i god stand og at du kan kjøre trygt, er det ikke lurt å prøve å spare penger. Dette vil ofte føre til problemer som kan være veldig kostbare å fikse, og du vil nesten helt sikkert ikke spare penger.

 

Billig motorolje kan føre til høyere slitasje på stemplene og føre til høyere drivstofforbruk. Du vil slite motoren raskere, og du må også foreta hyppigere oljeskift. Selv billige bremsedeler kan føre til skader og redusert sikkerhet. Du vil bruke mer penger på bremseservice, oljeskift og motorservice som kan være ganske dyrt.

 

For mer informasjon om høykvalitets bildeler og tilbehør, besøk: https://vianor.no/