Øk verdien på din brukte bil gjennom godt vedlikehold

bilservice

Det er visse ting som påvirker bilens videresalgsverdi på en positiv og negativ måte. Det positive er hvis du ikke har hatt store problemer med bilen din. Store ulykker kan påvirke verdien fordi store skader kan føre til påfølgende feil. Så har du servicehåndboken, fordi mange kjøpere vil se at tjenesten har blitt utført regelmessig og at den utføres av et skikkelig verksted. Så, selvfølgelig, har du utseendet til bilens eksteriør og interiør og den generelle tilstanden. Hvis du klarer å holde orden på alle disse i løpet av bilens levetid, bør du kunne forvente en høy pris når det er på tide å selge bilen.

 

I tillegg til bilservice som er bestemt av servicehåndboken, vil du sørge for at du tar godt vare på bilen din også mellom disse anledninger. Det er viktig å innse at bilen din kan trenge mye mer vedlikehold og service enn dette. Du bør alltid sørge for at nøkkeldelene er i god stand, samt andre komponenter som påvirker sikkerheten, for eksempel dekk, lamper, viktige væsker og vindusviskere. Dekk er enkle å sjekke og bør sjekkes regelmessig. Du bør sjekke mønsterdybden, at dekkene er fri for skader og at du har riktig lufttrykk i dekkene. Lavt dekktrykk kan redusere dekkens levetid og føre til at bilen trekker mer bensin.

 

Dekk har stor innvirkning på bilens sikkerhet, og du må sørge for at du har dekkene riktig for riktig sesong. Det betyr også at du har sjekket dekkens tilstand og lufttrykket. Du må ha skiftet dekk i god tid før snøen, slik at du er forberedt på å møte vinteren. Rettidig skifte av dekk til gode vinterdekk er veldig viktig. Du må ha dekk som er godkjent for vinterforhold og merket med alpinsymbolet som viste en fjelltopp med et snøfnugg, ofte kalt 3 PMSF-symbolet. Alle vinterdekk som selges i Norden skal ha dette, og du må bruke disse når du har vinterforhold. Etter at vinteren har gått, må du også bytte tilbake til sommerdekk. Alt dette for å sikre at bilen holdes trygg og borte fra ulykker.

 

Dekkene skal roteres mellom hver sesong, så sørg for at dette gjøres når du bytter dekk. Bruker du piggdekk, er det viktig at du følger datareglene som gjelder når skiftet utføres, slik at du ikke kjører ulovlig. For piggfrie dekk er det ingen datobegrensninger, men du bør fortsatt bytte tilbake til sommerdekk etter at sesongen er over.

 

Det er alltid bra å gjøre en tilstandsrapport, der verkstedet går gjennom bilens nøkkeldeler for å sjekke om noe må fikses. De vil sjekke støtdempere, bremser, dekk, nøkkelvæsker, lys og andre viktige deler. Når du forlater bensinstasjonen, vet du om bilen trenger noe løst, slik at du kan avtale for å få ordnet problemet. Dette vil sikre at bilen forblir i god stand og kjøres trygt slik at du kan holde deg borte fra ulykker som kan påvirke bilens fremtidige verdi.

 

For mer informasjon om bilservice og tilstandsrapport for å holde verdien høy, besøk: https://vianor.no/