Öka värdet på din begagnade bil genom bra underhåll

konditionstest,

Det finns vissa saker som påverkar bilens andrahandsvärde på ett positivt och negativt sätt. Positivt är om du inte har haft några större problem med din bil. Stora olyckor kan påverka värdet om eftersom större skador kan ge efterföljande fel. Sedan har du servicemanualen, eftersom många köpare vill se att service har utförts regelbundet och att det är gjort av en korrekt verkstad. Sedan har du naturligtvis utseendet på bilen utvändigt och invändigt och det totala skicket. Om du lyckas hålla alla dessa i ordning under bilens livstid, bör du kunna förvänta dig en hög pris när det är dags att sälja bilen.

 

Förutom bilservice som bestäms av servicemanualen kommer du att se till att du tar väl hand om din bil också mellan dessa tillfällen. Det är viktigt att inse att din bil kan behöva mycket mer underhåll och service än detta. Du bör alltid se till att nyckeldelarna är i gott skick samt även andra komponenter som påverkar säkerheten, som däck, lampor, viktiga vätskor och vindrutetorkarna. Däck är enkla att kontrollera och de bör kontrolleras regelbundet. Du bör kontrollera mönsterdjup, att däcken är fria från skador samt att du har rätt lufttryck i däcken. Lågt däcktryck kan minska livslängden på däcken och leda till att bilen drar mer bensin.

 

Däck har stor inverkan på bilens säkerhet och du måste se till att du har rätt däck för rätt säsong. Det betyder också att du har kontrollerat skicket på däcken och dess lufttryck. Du måste ha gjort ditt däckbyte i god tid innan snön kommer, så att du är förberedd på att möta vintern. Tidsenligt däckbyte till bra vinterdäck är väldigt viktigt. Du måste ha däck som är godkända för vinterförhållanden och märkta med alpin-symbolen som visat en bergstopp med en snöflinga, ofta kallad 3PMSF-symbolen. Alla vinterdäck som säljs i Norden bör ha detta och du måste använda dessa när du har vinterförhållanden. Efter vintern har passerat så måste du också byta tillbaka till sommardäck. Allt detta för att se till att bilen hålls säker och borta från olyckor.

 

Däcken ska roteras mellan varje säsong, så se till att detta görs vid däckbytet. Om du använder dig av dubbdäck så är det viktigt att du följer de datumregler som gäller för när skiftet utförs, så att du inte kör olagligt. För dubbfria däck så finns det inte några datumbegränsningar, men du bör ändå byta tillbaka till sommardäck efter säsongen är slut.

 

Det är alltid bra att göra ett konditionstest, där verkstaden går igenom bilens nyckeldelar för att kontrollera om något måste fixas. De kommer att kontrollera stötdämpare, bromsar, däck, nyckelfluider, lampor och andra nyckeldelar. När du lämnar bensinstationen vet du om bilen behöver något fast, så att du kan boka tid för att få problemet sorterat. Detta kommer att se till att bilen förblir i gott skick och körs säkert så att du kan hålla dig borta från olyckor som kan påverka bilens framtida värde.

 

För mer information om bilservice och konditionstest för att hålla värdet högt, besök: https://vianor.se/