Forbered bilen din for den kommende vintersesongen

bremseservice

Før vinteren er det godt å sørge for at bilen er i god stand til å takle en lang og kald vinter. Dette gjelder både bilens viktige deler og dekkene. Hvis bilen din ikke nylig har gjennomgått sin vanlige bilservice, kan det være lurt å gjøre en tilstandsrapport av bilen for å sikre at alle kritiske deler av bilen fungerer som de skal. Du må kunne stole på at bremsene og støtdemperne fungerer bra, og at alle væsker er fylt og at lysene fungerer som de skal når du kommer inn i den mørkere vintersesongen. Dette gir innsikt i om bremseservice må utføres, om du trenger å skifte olje, eller bytte støtdempere eller om dekkene dine trenger dekk service. Når bilen har gjennomgått en biltjeneste eller en kondisjonstest, vet du at bilen er i god stand og klar til å møte den vinteren med sine mørke, snødekte kjøreforhold.

 

Å kjøre om vinteren er mer utfordrende, men med riktig valg av dekk kan det være mye lettere. Vinterdekk av god kvalitet er den beste måten å gjøre vinterkjøring tryggere og morsommere. Du kan velge mellom piggdekk eller piggfrie dekk, hvor piggdekkene fungerer bedre på is enn de uten pigger, mens de er like gode på snø og glatt. For å kunne håndtere snø og slaps trygt, trenger du en mønsterdybde på minst 4 mm. For at du skal få optimal sikkerhet fra vinterdekkene dine, er det veldig viktig å sikre at dekkene monteres i god tid før vinterværet kommer. Å kjøre med sommerdekk om vinteren er forbundet med stor fare og bør unngås.

 

Sommerdekk har et annet mønster på slitebanen og en annen gummiblanding, noe som gjør dem til et dårlig valg under vinterforhold. Så selv fra temperaturen under null, bør du ha vinterdekk på bilen din. Du trenger en gummiblanding som holder seg myk om vinteren, og som også har en slitebane som tåler snø og is. Å velge et piggdekk eller et piggfritt dekk er mer relatert til om du bor i et område som er isete eller har mer snødekte forhold. Piggdekk vil alltid være bedre enn piggfrie dekk på ren is og hardpakket snø.

 

Det er derfor veldig viktig at du planlegger å skifte dekk før snøen kan komme, slik at du er forberedt. Hvis du er for sent, ikke prøv å kjøre med sommerdekk, da det er bedre å bare la bilen stå en dag eller to til snøen har smeltet. Hvis du ombestemmer deg for sent, kan det hende at det varme været ikke kommer tilbake. Å bytte dekk til rett tid er veldig viktig, og det kan være veldig praktisk å ha fagfolk som gjør dekkskiftet for deg, og de kan også lagre dekkene for deg på dekkhotellet sitt, slik at du har dem lagret der til du trenger dem igjen.

 

 

Når du skifter dekk til rett tid og har dekk av god kvalitet på bilen din og vet at bilen er i god stand, reduserer du risikoen for ulykker om vinteren.

 

For mer informasjon om hvordan du bytter dekk til vinterdekk, besøk: https://vianor.no/