Valmistele autosi tulevaa talvikautta varten

kesärenkailla

Ennen talvea on hyvä varmistaa, että auto on hyvässä kunnossa selviytyäkseen pitkästä ja kylmästä talvesta. Tämä koskee sekä auton tärkeitä osia että renkaita. Jos autollesi ei ole viime aikoina suoritettu säännöllistä huoltoa, saattaa olla hyvä tehdä auton kuntotarkastus varmistaaksesi, että kaikki auton kriittiset osat toimivat kuten pitäisi. Sinun on voitava luottaa siihen, että jarrut ja iskunvaimentimet toimivat hyvin ja että kaikki nesteet ovat täynnä ja että valot toimivat oikein tullessasi pimeimpään talvikauteen. Kuntotarkastus antaa käsityksen siitä, onko jarrujen huolto suoritettava, jos sinun on öljynvaihto tai iskunvaimentimet tai jos renkaat tarvitsevat rengashuoltoa. Kun autolle on tehty autohuolto tai kuntotarkastus, tiedät, että auto on hyvässä kunnossa ja valmis kohtaamaan talven ja sen pimeät, lumiset ajo-olosuhteet.

 

Talvella ajaminen on haastavampaa, mutta oikean rengasvalinnan avulla se voi olla paljon helpompaa. Laadukkaat talvirenkaat ovat paras tapa tehdä talvisesta ajamisesta turvallisempaa ja nautinnollisempaa. Voit valita nastarenkaiden tai nastattomien renkaiden välillä. Nastarenkaat toimivat paremmin jäällä kuin jokakelin renkaat, kun taas ne ovat yhtä hyviä lumella ja liukkaalla. Lumen ja loskan turvalliseen käsittelyyn tarvitaan vähintään 4 mm: n kulutuspinta. Jotta talvirenkaasi ovat mahdollisimman turvalliset on erittäin tärkeää varmistaa, että renkaat on asennettu hyvissä ajoin ennen talvisään saapumista. Kesärenkailla ajaminen talviolosuhteissa on vaarallista, ja sitä tulisi välttää.

 

Kesärenkailla on erilainen kulutuspinta ja erilainen kumiseos, mikä tekee niistä huonon valinnan talviolosuhteissa. Joten siitä lähtien, kun lämpötila laskee alle nollan, sinulla pitäisi olla talvirenkaat autossasi. Tarvitset kumiseoksen, joka pysyy pehmeänä talvella ja jossa on myös kulutuspinta, joka kestää lunta ja jäätä. Nastarenkaan tai nastattoman renkaan valinta liittyy enemmän siihen, asutko jäisellä tai lumisemmalla alueella. Nastarenkaat ovat aina parempia kuin nastattomat renkaat puhtaalla jäällä ja kovaksi pakatulla lumella.

 

Siksi on erittäin tärkeää, että suunnittelet renkaanvaihdon ennen lumen tuloa, jotta olet valmis. Jos olet myöhässä, älä yritä ajaa kesärenkailla, koska on parempi jättää auto päiväksi tai kahdeksi, kunnes lumi on sulanut. Jos muutat mieltäsi liian myöhään, lämmin sää ei välttämättä palaa. Renkaiden vaihto oikeaan aikaan on erittäin tärkeää, ja renkaiden vaihto ammattilaisten tekemänä voi olla erittäin kätevää, ja he voivat myös varastoida renkaat sinulle rengashotelliinsa, kunnes tarvitset niitä uudelleen.

 

Kun vaihdat renkaat oikeaan aikaan ja autoosi asennetaan laadukkaat renkaat ja tiedät auton olevan hyvässä kunnossa, vähennät onnettomuuksien riskiä talvella.

 

Lisätietoja renkaiden vaihtamisesta talvirenkaiksi on osoitteessa https://vianor.fi/