Hold avstand til kjøretøyene foran deg

dekkForsikre deg om at du holder tilstrekkelig avstand til bilen foran deg hele tiden når du kjører. Avstanden skal være langt nok til å gi deg tid til å reagere og stoppe. Avstanden skal være i forhold til kjøreforholdene du opplever og hastigheten din. Hvis du har dekk som begynner å bli utslitt, trenger du faktisk mer avstand til bilen foran. Værforholdene er også kritiske når du bestemmer avstanden, da våte forhold så vel som snø og is vil kreve mye lengre avstand. Det er ikke bare utslitte dekk som har dårligere grep og krever lengre avstand, men også avstanden vil variere mellom nye dekk. For sommerdekk kan du se informasjonen om bremselengde under våte forhold, ved å sjekke EUs dekkmerke under vått grep. Her. du kan sammenligne mellom forskjellige dekk for hvordan de sammenligner. Bremseavstand på våte overflater er lengre enn for tørr asfalt.

Når du kjører om natten og med dårlig sikt, kan det være lurt å sørge for å holde nok avstand til å reagere, noe som kan ta litt lengre tid, og deretter må du legge til bremseavstanden. Du må også justere hastigheten for miljøet, selv om du ikke har noen biler foran deg basert på sikt, overflate og vær.

For vinterforhold vil du ha helt andre stoppavstander. Du må ha vinterdekk på bilen for å ta grep på snø eller is. Når du kjører på is vil du ha den korteste avstanden med piggdekk, og på snø kan piggdekkene og de piggfrie ha mer eller mindre det samme hvis de er av dekk av samme kvalitet.

For mer informasjon om bremselengde for forskjellige dekk, besøk: www.nokiantyres.no