Pidä etäisyyttä edessäsi oleviin ajoneuvoihin

Kesärenkaissa

Varmista, että pidät aina riittävän etäisyyden edessäsi olevaan autoa ajaessasi. Etäisyyden tulisi olla riittävän pitkä, jotta sinulla on aikaa reagoida ja pysähtyä. Etäisyyden tulisi olla suhteessa koettaviin ajo-olosuhteisiin ja nopeuteen. Jos sinulla on renkaat, jotka ovat jo melkein kuluneet, tarvitset itse asiassa enemmän etäisyyttä edessä olevaan autoon. Sääolosuhteet ovat myös kriittisiä määritettäessä etäisyyttä, koska märät olosuhteet sekä lumi ja jää vaativat paljon pidemmän etäisyyden. Ei ainoastaan kuluneiden renkaiden pito ole huonompaa ja vaatii pidemmän etäisyyden, mutta myös etäisyys vaihtelee uusien renkaiden välillä. Kesärenkaissa voit nähdä jarrutusmatkan märissä olosuhteissa tarkistamalla EU: n rengasmerkinnöistä märkäpidon. Tässä. Voit vertailla erilaisia ​​renkaita märkäpidon suhteen. Jarrutusmatka märillä pinnoilla on pidempi kuin kuivalla asfaltilla.

Yöllä ajaessasi ja huonossa näkyvyydessä kannattaa varmistaa, että pidät riittävästi etäisyyttä, jotta sinulla on aikaa reagoinda, mikä voi viedä hieman pidemmän ajan, ja sitten sinun on vielä lisättävä jarrutusmatka. Sinun on myös mukautettava nopeuttasi ympäristön kannalta, näkyvyyden, tienpinnan ja sään perusteella vaikka edessäsi ei olisikaan ajoneuvoja.

Talviolosuhteissa sinulla on täysin erilaiset pysäytysetäisyydet. Autossa on oltava talvirenkaat, jotta ne edes tarttuisi lumeen tai jäähän. Jäällä ajaessasi sinulla on lyhin matka nastarenkaiden kanssa, ja lumella nastat ja renkaat voivat olla enemmän tai vähemmän samat, jos ne ovat samanlaatuisia renkaita.

Lisätietoja eri renkaiden jarruetäisyyksistä on osoitteessa www.nokianrenkaat.fi