Huolla auto ennen talvea turvallisuuden parantamiseksi

Auton kuntotarkastuksessa

On olemassa useita erilaisia ​​huoltoja, jotka on hyvä tehdä autollesi ennen talvikauden alkua. On yleensä mukavampaa saada kaikki kuntoon ennen kylmiä kelejä. Autosi tarvitsee paljon huoltoa, jos sitä käytetään paljon ja se tarvitsee sitä säännöllisesti. Suurin osa meistä tietää vain yhden tyyppisen autohuollon, ja sen sanelee auton huolto-opas. Tämä on usein ainoa kerta, kun viemme auton hyväksyttyyn autokorjaamoon ja annamme heidän suorittaa huollon ja merkitä se huolto-oppaaseen. Nämä huoltokerrat tehdään yleensä sen mukaan, kuinka monta kilometriä olet ajanut autolla.

 

Ajettujen kilometrien määrä on vain yksi tapa tietää, milloin huolto on suoritettava. Se perustuu eri osien arvioituun kulumiseen ja keskimääräiseen kestoon. Jos autoa ei ajeta yhtä usein kuin keskimäärin tämä voi olla huono tapa laskea huoltotaajuus kuormien, nopeuksien, taajuuden jne. suhteen. Esimerkiksi jos huolto on tarkoitus suorittaa 20000 km: n ajon jälkeen, tämä voi tarkoittaa huoltoa joko kuuden kuukauden tai viiden vuoden jälkeen. Joten pidä mittarilukemaan perustuvaa huoltoa palveluna, joka suoritetaan joidenkin auton osien korvaamiseksi, ja tee itse lisäsuunnitelma auton huoltoa varten. Siinä olisi hyvä olla tärkeiden osien säännöllinen huolto, kuten jarruhuolto, rengashuolto, ilmastoinnin huolto, akkupalevelu ja öljynvaihto. Lisähuoltoa saatetaan tarvita, jos ajat esim. kuoppaan tai jos sinusta tuntuu, että auto ei käy niin kuin pitäisi.

 

Hyvä keino selvittää, tarvitseeko autosi huoltoa, on kuntotarkastus, jonka jotkut korjaamot suorittavat. Siinä selvää nopeasti, tarvitseeko autosi huoltoa. Auton kuntotarkastuksessa tarkistetaan autosi tärkeimmät ominaisuudet ja nähdään, onko vaihdettava osia tai pitääkö lisätä nesteitä. Tällöin katsotaan läpi auton tärkeät osat, mukaan lukien jarrut iskunvaimentimet, renkaat, lamput jne.

 

Kaiken tämän lisäksi on huolto, jonka voit tehdä itse autolle. Auton puhtaana pitäminen liasta ja tien suolasta on hyvä alku. Varmista, että sinulla on pesunestettä ja vaihda pyyhkijän sulat tarvittaessa, jotta sinulla olisi aina hyvä näkyvyys ajon aikana. Varmista myös, että pesunesteessä on jäätymisenesto. Tarkista renkaiden kunto, ettei niissä ole vaurioita tai halkeamia, tämä koskee sekä renkaiden kulutuspintaa että sivuseinämiä. Tarkista että urasyvyys on yli 4 mm, mikä tarvitaan turvalliseen ajoon. Ilmanpaine on myös tarkistettava, koska väärä ilmanpaine vaikuttaa ajo-ominaisuuksiisi. Se lisää myös renkaiden kulumista ja aiheuttaa suurempaa polttoaineenkulutusta. Kaikki tekemäsi lisää turvallisuutta ja että auto kestää kauemmin ja auton arvo pysyy, joten jälleenmyyntiarvo on korkeampi myydessäsi autoa.

 

Lisätietoja autopalvelusta on osoitteessa https://vianor.fi/