Service bilen før vinteren for økt sikkerhet

bremseservice

Det er en rekke forskjellige tjenester som det er bra å få gjort på bilen din før vintersesongen begynner. Det pleier å være hyggeligere å få alt til å ta vare på det kalde været som kommer. Bilen din trenger mye service hvis den brukes mye og den trenger den regelmessig. De fleste av oss kjenner bare en type biltjeneste, og det er den som dikteres av bilens servicehåndbok. Dette er ofte den eneste gangen vi tar bilen til et godkjent bilverksted og lar dem utføre tjenesten og dokumentere den i servicehåndboken. Disse serviceøktene pleier å gjøres basert på antall kilometer du har kjørt bilen.

 

Vedlikehold av bilen din basert på kjørte kilometer er bare en måte som kan brukes til å avgjøre når tjenesten skal utføres. Den er basert på et gjennomsnitt av hvor lenge noen deler vil vare basert på estimert slitasje og lang levetid. For biler som ikke kjøres som gjennomsnittsbilen, når det gjelder belastning, hastighet, frekvens osv., Kan det være en dårlig måte å beregne servicefrekvensen på. For eksempel, hvis service skal utføres etter 20.000 km kjøring, er det en forskjell om du gjør det på 6 måneder sammenlignet med om du gjør det på 5 år. Så se den kjørelengdebaserte tjenesten som en tjeneste som utføres for å erstatte noen av bilens komponenter og bestemme selv en tilleggsplan for bilens vedlikehold. Den bør omfatte regelmessig service av viktige funksjoner, for eksempel bremseservice, dekkservice, ac-service, batteriservice og oljeskift. Ytterligere service kan være nødvendig hvis du kjører noe, eller føler at bilen ikke kjører som den skal.

 

En god test for å se om bilen din har behov for service, er den gamle tilstandstesten som noen av verkstedene utfører. De er veldig gode fordi du raskt og raskt kan finne ut om bilen din trenger service. De vil sjekke nøkkelegenskapene til bilen din og se om det er deler som må byttes ut og byttes ut, og om det er væsker som må byttes eller fylles på nytt. Hele spekteret av viktige deler av bilen blir sjekket, dette inkluderer bremsene; støtdempere, dekk, lamper etc. kontrolleres under en kondisjonstest. Når de sjekker bilen så

 

I tillegg til alt dette, er det vedlikehold du kan gjøre på bilen selv. Å holde bilen ren, fri for smuss og veisalt er en god start. Forsikre deg om at du har vaskevæske og bytt ut viskerbladene om nødvendig slik at du alltid har god sikt når du kjører. Sørg også for at du har frostbeskyttelse i vaskevæsken slik at den ikke fryser. Kontroller dekkens tilstand slik at de ikke har noen skader eller sprekker, dette gjelder både slitebanen og sideveggene på dekkene. Kontroller mønsterdybden, slik at du har mer enn 4 mm dekkdybde, som er nødvendig for å kunne kjøre sikkert. Lufttrykket må også kontrolleres, da feil lufttrykk påvirker kjøreegenskapene dine. Det fører også til økt dekkslitasje og høyere drivstofforbruk. Alt du gjør fører til økt sikkerhet og at bilen holder lenger og bilens verdi lagres, slik at du får en høyere videresalgsverdi når du selger bilen.

 

For mer informasjon om bilservice, besøk: https://vianor.no/