Kaikki autot tarvitsevat säännöllistä huoltoa

 jarruhuoltoa

Huolto on sellainen asia, jota jokainen auto tarvitsee, ja auto tarvitsee sitä säännöllisesti, että varmistetaan sen toimivan sujuvasti. Autossa on niin monta osaa, ja on selvää, että jokin voi mennä pieleen. Vaikka siinä ei näyttäisikään olevan mitään vikaa, voi olla pieniä vikoja, jotka kasvavat ja voivat kehittyä suuremmiksi ongelmiksi ajan myötä. Mitä aikaisemmin löydät ongelmia, sitä helpompi on yleensä korjata ne. Kustannuksilla on taipumus nousta, mitä kauemmin odotat ja mitä suurempi ongelma, sitä kalliimpi on sen korjaaminen.

 

Kun ostat auton, sen huoltokirjaan on jo tehty huoltosuunnitelma.  Tämä antaa tietoa siitä mitä on tarkistettava ja vaihdettava joka kerta autohuollossa. Tämä perustuu eri osien elinajanodotteeseen siten, että ne vaihdetaan ennen hajoamista. Kaikilla osilla, kuten iskunvaimentimilla, on elinajanodote, ne voivat rikkoutua ennen sitä, mutta jos niitä ei ole vaihdettu, ne vaihtuvat huollon aikana, kun niiden käyttöikä päättyy.

 

Saatat tarvita paljon lisäpalvelua vuoden aikana. Huolto-ohjekirjassa mainittu suunnitelma on yksinkertainen, mutta auto saattaa tarvita paljon enemmän. Koska olemme kaikki erilaisia, autojamme ajetaan ja huolletaan eri tavalla. Et voi odottaa kaikkien autojen toimivan samalla tavalla. Siksi autosi on oltava hyvässä kunnossa ja kun tuntuu, että tietyt osat saattavat tarvita huoltoa, on aika käydä autokorjaamolla.

 

Jarrusi tarvitsevat jarruhuoltoa koska ne kuluvat ajon ja jarrutuksen aikana, mikä riippuu myös ajotavastasi, tai iskunvaimentimet saattavat olla käyttöikänsä lopussa ja alkaneet vuotaa, mikä saa auton käyttäytymään oudosti. Se taas vaikuttaa negatiivisesti ajomukavuuteen. Käy silloin korjaamossa ja anna heidän vaihtaa ne sinulle. Kaikki tämä on osa normaalia autohuoltoa, vaikka sitä ei ole merkitty huoltokäsikirjaan. Tämän tyyppistä autohuoltoa tarvitaan sen varmistamiseksi, että autosi on hyvässä kunnossa.

 

Öljynvaihto on myös tärkeää moottorin hyvän kunnon ylläpitämiseksi. Männän kuluminen vähenee ja hyötysuhde kasvaa, jos öljyä vaihdetaan säännöllisesti, mikä voi olla tarpeen 1-2 kertaa vuodessa. Iskunvaimentimet kestävät yleensä 3-4 vuotta, mutta kun sinulla on 4, niiden vaihtaminen on epäsäännöllistä.

 

Renkaiden käyttöikä riippuu siitä, kuinka paljon ajat ja kuinka kierrätät renkaita kesä- ja talvirenkaiden vaihtojen yhteydessä. Koska käytät renkaita vain noin puoli vuotta kerrallaan ne kestävät kauemmin kuin luulet. Valitse renkaat, joiden vierintävastus on pieni, jotta ne kestävät pidempään. Sähköautojen ja hybridien renkaiden kuluminen on suurempi, mikä tarkoittaa, että renkaat kuluvat nopeammin ja että renkaiden paikkoja on vaihdettava useammin ja että säännöllinen renkaanvaihto ei enää välttämättä riitä. Vaihda niiden paikkoja, kun kulutuspinnan urasyvyysero on noin 2-3 mm, ja osta uudet renkaat, kun urasyvyys on alle 4 mm.

 

Lisätietoja siitä, mistä saa huoltoa autollesi, on osoitteessa https://vianor.fi/