Verksteder tilbyr mer enn bilservice og bilreparasjoner

bremseservice

Bilservice tilbys av mange verksteder rundt om i landet. Noen tilbyr service til forskjellige priser, bedre enn andre, og noen steder serverer bare noen få merker, mens de serverer en rekke forskjellige bilmerker. De fleste av oss betjener våre biler i henhold til bilens servicehåndbok eller som nå informerer oss via bilens instrumentpanel. Dette er basert på hvor mange kilometer du har kjørt. Dette er sannsynligvis den beste måten å finne ut når bilservice er nødvendig. Dette er blant annet basert på levetiden til forskjellige originale deler, men dette gjelder under optimale forhold. Hvis originale deler ikke brukes i påfølgende service, kan det oppstå problemer.

 

For biler som ikke kjøres ofte og bare kan brukes som en bil eller biler som er tungt lastet, eller de som brukes veldig mye årlig, er det ikke sikkert det er den beste måten å bestemme serviceintervaller på. Derfor bør disse servicemulighetene sees på som den minste tjenesten som trengs, og ikke på noen måte som den eneste og beste tiden for når biltjenester skal utføres og en definisjon av all nødvendig service.

 

Tjenesten nevnt i manualen tar bare hensyn til bilen og dens deler, ikke dekkene som er en viktig del av bilens sikkerhet. Dekk må også repareres, spesielt hvis du kjører mye eller kjører med stor belastning. Dekk bør sjekkes regelmessig for å sikre at de er fri for skader eller sprekker, spesielt på sideveggene, som lett kan bli skadet av fortauskanter når du parkerer. Du må også sjekke mønsterdybden for å sikre at slitebanens dybde er mer enn 4 mm, slik at de kan gi tilstrekkelig sikkerhet når det gjelder grep, bremseavstand og for å unngå vannplaning når du kjører i regn eller på våte veier.

 

Sjekk også dekktrykket da feil dekktrykk påvirker dekkets ytelse, da det optimale kontaktområdet mellom dekket og overflaten påvirkes. Dette vil påvirke ytelsen negativt. Hvis dekktrykket er lavt, øker rullemotstanden, noe som betyr at dekkets slitasje øker. Drivstofforbruket vil også øke, så ikke bare ender du opp med å bytte dekk oftere, du må også fylle bensin oftere, slik at det kan bli ganske dyrt. Du har en lignende effekt når du kjøper billige dekk av lavere kvalitet, da de har høyere rullemotstand og dårligere sikkerhetsytelse. Dette betyr at de billigere dekkene raskt blir dyrere å eie fordi du må kjøpe nye dekk tidligere og betale mer for bensin.

 

Hvis en bil ikke kjøres ofte, kan det være verre for bilen, og den vil trenge service oftere enn basert på kjørelengdeavlesningene. Bilbatterier har en tendens til å lide av at de ikke kjører like mye, så du vil sannsynligvis trenge batteriservice. Bremsesystemer og støtdempere kan også være verdt å sjekke, da trykksystemer som blir sittende kan trenge litt vedlikehold for å sikre at de fungerer når de trenger å jobbe.

 

En kondisjonstest er alltid god å gjøre, da den vil sjekke bilens kritiske funksjoner og sørge for at alt fungerer som det skal, slik at du kan være sikker på at du er trygg mens du kjører. Det kan gi en indikasjon på om du trenger dekkservice, bremseservice eller bytte støtdempere eller fylle på væske eller om noe må repareres.

 

For mer informasjon om workshops og service, besøk: https://vianor.no/